COSMOLİNE™ Treat Fe – Demir Fosfat Kaplama Kimyasalı

COSMOLİNE™ Treat Fe – Demir Fosfat Kaplama Kimyasalı

COSMOLİNE™ Treat FE Asidik alkali fosfat esaslı ve yüksek etkili ıslatıcı kombinasyonu içeren bir mamuldür. Hem çelik hem de demir yüzeylerde 0,5-1,0 g/ m2 kaplama kalınlığında demir fosfat tabakası verir. Bu demir fosfat tabakası organik kaplamalar için mükemmel bir zemin oluşturur ve korozyon direncini artırır. Çinko ve alüminyum yüzeylerde organik kaplamanın yüzeyde tutunmasını iyileştirir. Püskürtme tesislerde 35 °C  üzerinde uygulanmalıdır

Önerilen kullanım şekli

Banyo hazılama               : 1000 lt’lik  banyo için gerekli miktar:

COSMOLİNE™ Treat FE  :  10-30 KG = 8,5-25,4 lt

Banyoya su alınıp 35 derecenin üzerine ısıtıldıktan sonra sirkülasyon yapılarak malzeme ilave edilmelidir. Banyo kuruluşundan sonra banyo Ph’ı kullanılan suyun sertliğine göre değişir. Banyo Ph’ı 4,5’in altında olmamalıdır. Ph’ı yükseltmek gerekirse Ph yükseltici kullanılmalıdır.

Çalışma Şartları:

Banyo Konsantrasyonu   : % 1

Sıcaklık                           :  35-60 °C

İşlem Süresi                    :  5-10 dakika

Toplam Asit Noktası      :   2,6-8 ml

Ph değeri                        :   4,5-6

Püskürtme Basıncı          :   1-2 bar

 

Banyo Kontrol Metodu : Toplam asit tayini ve Ph değeri ölçümüyle kontrol edilir. Toplam asit değeri 3,8 ile çarpılırsa COSMOLİNE™ Treat FE konsantrasyonu ( g/lt) bulunur.

 

Banyo İlavesi : Her eksik toplam asit noktası için 1000 lt lik banyoya; COSMOLİNE™ Treat FE = 3,8 kg ilave edilir.

Güvenlik Bilgisi

DİKKAT. Ciddi göz tahrişine yol açar. GÖZLERLE TEMAS HALİNDE: Su ile birkaç dakika dikkatlice durulayın. Kontak lens varsa ve çıkarması kolaysa çıkarın. Sürekli durulayın. Hemen ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİNİN 114 NOLU TELEFONUNU veya doktoru/hekimi arayın. İçeriği/kabı sanayi yakma fabrikasında bertaraf edin. Tıbbi tavsiye gerekiyorsa, ambalajı veya etiketi saklayın. Çocukların erişemeyeceği yerde saklayın.

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU  MGVS No :  110-186