COSMOLİNE™ 600-55- Solvent Bazlı Boyalar İçin Flocculant Taneleme Maddesi

COSMOLİNE™ 600-55- Solvent Bazlı Boyalar İçin Flocculant Taneleme Maddesi

  • COSMOLİNE™  600-55, Alışılmış olarak artı yüklü yan taraflar, boya parçacıklarıyla karşılıklı etkileşimde bulunur. Buradan, ‘eksiyük’ fazlalığı olan katılaştırıcı parçacıklar ortaya çıkar. Bu parçacıklar, uygun bir katyonlu taneleştirme maddesiyle büyütülebilirler. Bu daha iyi bir şekilde boya artıklarının dışarıya çıkarılmasını ve boyanın susuzlaştırılmasını sağlar.Solvent bazlı boyalar, kimyasal yapılarından dolayı yüklü olmayan bileşimlerdir. Bundan dolayı, suda erime eğilimi göstermezler. Bu şu anlama gelir : Tek tek boya parçacıkları, hemen toparlanmaya başlar ve bu şekilde sudan korunmaya çalışırlar. Bu şekildeki bir katılaştırma maddesine artık gerek kalmaz.Buna rağmen her kuralda, bir, solvent bazlı boya, uygulama suyu ile kontağa girmiş ise, kimyasal bir uygulamaya tabi kılınmak zorundadır.Bir çok solvent bazlı boya, reaktif alanlara sahiptir. Bu vasıtayla yağışkan olurlar ve metal duvarları v.b. ne yapışma eğilimine sahiptirler. Kabin suyundaki boyanın mümkün olduğunca artığı kalmayacak şekilde bertaraf edilmesi için, bu yapışkanlığın engellenmesi gerekir.Pıhtılılık (yumaklık) Bazı solvent bazlı boyalar, her ne kadar yapışkan değillerse de, yumak oluşturma eğilimindedirler. Bunlar, sonradan uygulama suyundan zorla çıkarılabilir ve pompalarda veya diğer hareketli mekanik parçalarda tıkanmalara sebep olabilirler.Solvent bazlı  boyaların işlenmesi için kural olarak üç farklı konsept  mümkündür:’Betonit benzeri’ mineraller içeren ürünlerle çok iyi sonuçlara ulaşılır. Bu ürünler :

    600-20,  600-22 ve  600-24 dir. Daha yüksek bir etkinliğe varmak için, özgül olarak bu cinsteki aktifleştirilmiş mineraller temeline dayanır.

     

    Uygulamalar:

    600-55 Endüstriyel uygulamalar için proses katkısı, taneleme maddesi olarak kullanılır.

     

    Özellikleri:

    600-55 sıvı,akışkansı beyazımsı  formunda.

    Ürün solvent bazlı boyaları taneleme maddesi olarak kullanılır.

     

    Bileşenler

    Preparat tanımı : Anyonik, suda cözünebilen polimer.

    • Kimyevi tanımlama: Karışımlar
    • Tarifi: Tehlikesiz katkılar ihtiva eden ve aşağıda belirtilen maddelerden oluşan karışım.
    • İhtiva ettiği tehlikeli maddeler: kalkmıştır

Önerilen kullanım şekli

Doz:

600-55

Suya düşen boya miktarının  %1-5 arasında peristaltik bir pompa ile dozlanır.

 

Özellikler:

Fiziksel hali:

sıvı,akışkansı beyazımsı

Yoğunluk:ca. 1,20

1,130 g/cm³ (+/- 0,02)

pH (kons.) : ca. 4,8 – 5,8

Yaklaşık  20°C(100 g/l) de 3,80

Uygulama konsantrasyonu:

% 1 -% 5

Dayanıklılık:

+50 °C + 50 ° C ile ° C +5 depolama için 12 ay

Güvenlik Bilgisi

DİKKAT. Ciddi göz tahrişine yol açar. GÖZLERLE TEMAS HALİNDE: Su ile birkaç dakika dikkatlice durulayın. Kontak lens varsa ve çıkarması kolaysa çıkarın. Sürekli durulayın. Hemen ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİNİN 114 NOLU TELEFONUNU veya doktoru/hekimi arayın. İçeriği/kabı sanayi yakma fabrikasında bertaraf edin. Tıbbi tavsiye gerekiyorsa, ambalajı veya etiketi saklayın. Çocukların erişemeyeceği yerde saklayın.

 

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU  MGVS No : 110-338