COSMOLİNE™ Treat ALK – Alkali Yağ Alma

COSMOLİNE™ Treat ALK – Alkali Yağ Alma

  • Kullanım Amacı : COSMOLİNE™  Treat ALK  demir ve çelik malzemelerden yağ alma amacıyla geliştirilmiş, püskürtme yöntemiyle kullanılan bir yüzey temizleme maddesidir.

Önerilen kullanım şekli

Banyo Kuruluşu ve Çalışma Prensipleri :

 

Banyo Tankı  ¾ ‘üne kadar suyla doldurulur ve 40-50 °C ye kadar ısıtılır. Daha sonra gerekli miktarda COSMOLİNE™  Treat ALK  iyice karıştırılarak ilave edilir. Yağ alma maddesi tamamen çözündükten sonra,  banyo seviyesi suyla çalışma seviyesine getirilir ve istenen sıcaklığa ısıtılır.

 

Banyo Konsantrasyonu   : % 0,5-2

Sıcaklık                           :  35-80 °C

İşlem Süresi                    :  1-3 dakika

Püskürtme Basıncı          :   1-2 bar

 

Banyo Kontrolü: Banyodan istenen sonucun alınabilmesi için, banyo zaman zaman analiz edilerek, eksilen miktar kadar COSMOLİNE™  Treat ALK  ile beslenmelidir.

 

Banyo analizi : 10 ml banyo örneği yaklaşık 25 ml saf suyla seyreltilir ve 0,1 N HCl çözeltisi ile Fenolftalein indikatörlüğünde menekşe renk kayboluncaya kadar titre edilir.

 

Sarfiyat X 1,17 = g/L COSMOLİNE™  Treat ALK  konsantrasyonu

 

 

Güvenlik Bilgisi

DİKKAT. Ciddi göz tahrişine yol açar. GÖZLERLE TEMAS HALİNDE: Su ile birkaç dakika dikkatlice durulayın. Kontak lens varsa ve çıkarması kolaysa çıkarın. Sürekli durulayın. Hemen ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİNİN 114 NOLU TELEFONUNU veya doktoru/hekimi arayın. İçeriği/kabı sanayi yakma fabrikasında bertaraf edin. Tıbbi tavsiye gerekiyorsa, ambalajı veya etiketi saklayın. Çocukların erişemeyeceği yerde saklayın.

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU  MGVS No :  110-187