COSMOLİNE™ Cosmocid 50 –Asit İnhibitörü

COSMOLİNE™ Cosmocid 50 –Asit İnhibitörü

  • Asit inhibitörü olarak kullanılır.Metal parçaların  asitte temizlik ve aşındırılma işleminde aşındırma efektini kontrol eden sıvı inhibitör kimyasalı

    Cosmocid 50, köpük yapmayan sıvı bir inhibitörüdür,  hafif ve reaktif olmayan çelikler üzerinde  hidroklorik asit,nitrik asit v.b. asitler ile dekapaj ve temizleme işlemlerinde kullanım için formüle edilmiştir. Cosmocid 50 aynı zamanda  elektrokaplama dekapaj için de etkili bir inhibitörüdür.

    Cosmocid 50 konsantre  ya da seyreltik  asitlere  ilave edilebilir. Konsantre asit içinde uzun bir süre stabil olarak kalabilir ve oda sıcaklığından 80 ° C’ye kadar etkilidir

    Fosfatlanacak ya da galvanometrik olarak işlem görecek olan parçalar için özellikle uygundur.

    Cosmocid 50 , HCl asit ile muamele edilen demir parçaların aşınmalarını geciktirir.

    Cosmocid 50 , HCl asit için yüksek geciktiricilik gösterir ama aşındırma süresini fazla etkilemez. HCl asit içeren soğuk aşındırma çözeltilerinde aluminyum için de geciktirici rol oynar.

Önerilen kullanım şekli

Önerilen kullanım şekli

Banyo hazırlama: (1000 litre’lik banyo için)

Asitle doldurulmuş banyoya karıştırarak

Cosmocid 50  : 0.5 – 3.0 kg = 0.5 – 3.0 lt ilave edilir.

Çalışma Şartları:

Sıcaklık : maks. 85 °C

İşlem süresi : İşlemin gerektirdiği kadar

Banyo ilavesi: (1000 lt’lik banyo için)

100 Kg konsantre asit için;

Cosmocid 50  : 0.5 – 2.0 kg ilave edilir.

 

Güvenlik Bilgisi

DİKKAT. Ciddi göz tahrişine yol açar. GÖZLERLE TEMAS HALİNDE: Su ile birkaç dakika dikkatlice durulayın. Kontak lens varsa ve çıkarması kolaysa çıkarın. Sürekli durulayın. Hemen ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİNİN 114 NOLU TELEFONUNU veya doktoru/hekimi arayın. İçeriği/kabı sanayi yakma fabrikasında bertaraf edin. Tıbbi tavsiye gerekiyorsa, ambalajı veya etiketi saklayın. Çocukların erişemeyeceği yerde saklayın.

 

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU  MGVS No :  110-103