COSMOLİNE™ Lime Off- Konsantre Kireç ve Tortu Çözücü

COSMOLİNE™ Lime Off- Konsantre Kireç ve Tortu Çözücü

    • HARÇ, ÇİMENTO VE KİREÇ KALINTILARINI KOLAYLIKLA TEMİZLEMEK ÜZERE ÖZEL FORMÜLE EDİLMİŞ GÜVENLİ BİR ÇÖZÜCÜDÜR.COSMOLİNE™ LİME-OFF, bütün ısıtma ve soğutma sistemlerinde yüzey ve parçalar üzerinde oluşan kireç, mineral tortular, yosunlaşma ve pasın giderilmesini sağlayan çok konsantre bir asidik temizleyicidir.
      Buhar kazanları, ısı eşanjör üniteleri, soğutma sistemleri boru ve tertibatlarından kireç ve tortuları metal yüzeylere zarar vermeden emniyetle ve süratle çözerek uzaklaştırır. COSMOLİNE™ LİME-OFF  ayrıca beton malzeme üretimi ve  nakliyesinde kullanılan makineler ile beton kalıplarından harç artıkları ve tortuların giderilmesinde betoniyer ve transmikserler ile beton pompalarının günlük temizlik işlemlerinde içeriğindeki inhibitörler  sayesinde metal aşınmalarını önlediği için güvenle kullanılır. COSMOLİNE™ LİME-OFF aynı zamanda inşaat sonrası bina temizlikleri ile eski yıpranmış binaların dış cephe temizlikleri ile eski yıpranmış binaların dış cephe temizlikleri ve restorasyon çalışmaları için fevkalade uygun niteliklere sahip mükemmel bir ağır hizmet ürünüdür.

      ÖNEMLİDİR
      Galvaniz, alüminyum, anodize alüminyum, çinko, çinko kaplama, krom ve dekoratif prinç malzemeler ile mineli yüzeylerin temizlenmesi amacı ile kullanmayınız. COSMOLİNE™ LİME-OFF ‘ün bu malzemeler ile teması halinde bol su ile durulayınız.

      NOT
      Bu malzeme soğuk ve dondurucu ortamlarda muhafaza edildiğinde
      Ayrışabilir,kalınlaşabilir bu kesinlikle performansını etkilemez
      Oda sıcaklığında bir süre beklemesi yeterlidir

      UYARILAR

      • Tahriş edicidir
      • Gözleri ve deriyi tahriş eder
      • Çocuklardan uzak tutunuz
      • Göz ve deriyle teması halinde hemen bol su ile yıkayınız
      • Koruyucu eldiven kullanınız
      • Başka herhangi bir maddeyle kullanmayınız

Önerilen kullanım şekli

  • DOĞRUDAN UYGULAMALARDA
    1 birim COSMOLİNE™ LİME-OFF  ’u tortu ve kirecin yoğunluğuna göre 10 birime kadar su ile karıştırarak bir fırça yada püskürtücü yardımı ile temizlenecek malzeme üzerine uygulayınız. Biraz bekleyerek nüfuz üzerine uygulayınız. Biraz bekleyerek nüfuz etmesini sağladıktan sonra tortuların çözülmüş olan kısmını silerek fırçalayarak veya su tutarak uzaklaştırınız. Gerekiyorsa aynı işlemi tekrarlayınız.DALDIRMA YÖNTEMİ İLE
    Plastik, pvc, polipropilen bir kap yada havuz içine koyacağınız COSMOLİNE™ LİME-OFF   su karışımının içerisine temizlenecek malzemeleri daldırınız,kireç ve tortular eriyince veya bir fırça yardımıyla kolayca temizlenecek  hale gelinceye kadar bekleyiniz. işiniz bitince bol su ile durulayınız.

     

    BOYLER VE SOĞUTMA SİSTEMLERİ

      • Sistem içindeki suyu tamamen boşaltınız, bu mutlaka yapılması gereken bir işlemdir
      • Sistemi su ile doldurup boşaltarak durulayınız
      • sistemi gerekli seviyeye kadar doldurunuz. Her  20 lt su için önce 1 lt COSMOLİNE™ LİME-OFF  ilave ediniz.
      • Yalnızca boyler için su sıcaklığına 50-60 C çıkarın kesinlikle sıcaklığını  60 C üzerine çıkmasını engelleyin ısı yükselmesi sırasında ve reaksiyon devam ettiği sürece oluşan gazlı emniyet vantillerini açık bırakarak dışarı atınız.
      • PH ‘ın 4-6 saat süreyle 1.5-2.0 düzeyinde olmasını sağlayınız. Gerekiyorsa bir miktar daha COSMOLİNE™ LİME-OFF ilave ediniz. PH’ı periyodik olarak kontrol ediniz. PH’ın 1-2 arasında kalmasını sağlamak için işlem sırasında PH kontrolü yapılıp ilave COSMOLİNE™ LİME-OFF  girilmelidir.
      • sistemi tamamen boşalttıktan sonra  tekrar su ile doldurup boşaltınız. Bu işlemi sistemden boşaltılan suya daldıracağınız turnusol kağıdı tamamen nötr renk verinceye kadar tekrarlayınız. Eğer hala tortu varsa yukarıda anlatılan işlemleri tekrarlayınız.

    Güvenlik Bilgisi

     

    DİKKAT. Ciddi göz tahrişine yol açar. GÖZLERLE TEMAS HALİNDE: Su ile birkaç dakika dikkatlice durulayın. Kontak lens varsa ve çıkarması kolaysa çıkarın. Sürekli durulayın. Hemen ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİNİN 114 NOLU TELEFONUNU veya doktoru/hekimi arayın. İçeriği/kabı sanayi yakma fabrikasında bertaraf edin. Tıbbi tavsiye gerekiyorsa, ambalajı veya etiketi saklayın. Çocukların erişemeyeceği yerde saklayın.

     

    MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU  MGVS No : 110-34